Kotleciki ryżowo-pieczarkowe.docx

(120 KB) Pobierz

Kotleciki ryżowo-pieczarkowe

 

Składniki na 4 porcje


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

200 g ugotowanego i ostudzonego długoziarnistego ryżu,

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 szkl. pokrojonego drobno pora (biała część),

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 jajko, 5-6 średnich drobno posiekanych pieczarek,

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2-3 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej, sól, biały pieprz,

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 łyżeczki cukru, olej do smażenia.

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0                     

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Składniki kotlecików łączymy razem, mieszamy aby powstała jednolita masa, doprawiamy do smaku i w wilgotnych dłoniach formujemy niewielkie burgery. Smażymy z obu stron na złoto. Serwujemy na ciepło do dań mięsnych, rybnych lub jako przystawkę.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin