Ok. 500g mielonej jagnięciny¼ szklanki drobno posiekanej dymki½ łyżeczki zmielonego cynamonu1 łyżeczka mielonego kminu1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego1 łyżeczka soli3 łyżki stołowe kuskus1 jajkoOlejDo miski włóż jagnięcinę i dymki. Posyp przyprawami, kuskusem, potem wbij jajko. Wymieszaj wszystko rękami, przykryj miske folią spożywczą i włóż do lodówki na 30min.Blachę wyłóż folią. Weź łyżeczkę mięsa i w rękach uformuj pulpecik i ułóż na foli. Pod ręka miej miskę z zimną wodą, żeby moczyć dłonie, aby się nie kleiły.Podgrzej ok. 1,5 cm oleju na patelni. Przygotuj papierowy ręcznik. Kiedy olej jest gorący usmaż pulpety, nie za dużo naraz, smaż ok. 1 min. po każdej stronie, lub tak dług, aż będą złoto brązowe. Wyłóż pulpety na ręcznik, aby obciekły z tłuszczu.
Cesiooo