Pascha.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
59392590 UNPDF
Pascha
Składniki Przepis
1 kg twarogu trzykrotnie
mielonego
10 dag masła
pół szkanki śmietanki kremówki
6 żółtek
40 dag cukru pudru
cukier waniliowy
2 łyżki żelatyny
30 dag bakalii
owoce i bakalie do dekoracji
Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Żelatynę
rozpuścić w ćwierć szklanki wody (zależnie od
przepisu na opakowaniu zagotowac lub nie). Masło
utrzeć do białości, stopniowo dodawać twaróg ubite
żółtka z cukrem, śmietankę i cukier waniliowy. Na
końcu masę wymieszać z koniecznie przestudzoną
żelatyną i przełożyć do tortownicy. Paschę wstawić
do lodówki, żeby zastygła. Potem delikatnie zdjąć
bok tortownicy i udekorować.
Plik z chomika:
t500
Inne pliki z tego folderu:
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Żurek z chrzanem i śmietaną.pdf
(73 KB)
Żurek po kielecku.pdf
(85 KB)
Żurek na skrzydełku.pdf
(43 KB)
Żurek.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
330 Ciast
Balerony
Boczki
Ewa Wachowicz-przepisy
Kawa
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin