Nastpnie robimy bia zasmak.doc

(19 KB) Pobierz
Następnie robimy białą zasmażkę –rozrobić w wodzie mąkę,

Następnie robimy białą zasmażkę –rozrobić w wodzie mąkę,

wziąć trochę płynu z garnka spod kapusty i dodać do zasmażki.

Następnie zasmażkę wlać do garnka, dodać 2-3 łyżki octu winnego

soli i jednego startego ziemniaka dusić 10 min.

Do przygotowanych i ostudzonych wcześniej bułek dodać mąkę

Krupczatkę- 3łyżki, 2 łyżki bułki tartej sól do smaku wszystko

wymieszać i robić knedle wielkości mandarynki.

Do osolonej wody dać knedle i ugotować.

Przed wyrobieniem knedli można do masy dodać kostki słoniny.

Knedle wyłożyć na salaterkę dać kapustę z garnka,

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin