Składniki:
· CIASTO KRUCHE
· 30 dag mąki
· 20 dag margaryny
· 5 żółtek
· 1 łyżka kwaśnej śmietany
· 10 dag cukru pudru
· 1 łyżeczka proszku do pieczenia
· CIASTO KOKOSOWE
· 20 dag kokosu
· 1 szklanka cukru
· 5 białek
· CIASTO ORZECHOWE
· 15 dag orzechów
· 2 łyżki bułki tartej
· 3 łyżki cukru kryształu
· KREM
· 2 szklanki mleka
· 1 cukier waniliowy
· 1 bydyń śmietankowy
· 2 i 1/2 łyżki mąki pszennej
· 2 kostki margaryny
· Przepis na ciasto kruche: Przygotować ciasto kruche. Podzielić na pół i upiec 2 placki w temperaturze 200 - 220 stopni C przez 20 - 30 minut. Przepis na ciasto kokosowe: Białka ubić z cukrem. Dodać kokos, lekko wymieszać. Piec w temperaturze 160 - 180 stopni C przez 25 - 30 minut. Przepis na ciasto orzechowe: Połowę orzechów pokroić, a drugą zemleć. Białka ubić z cukrem, dodać resztę składników. Lekko wymieszać i piec w temperaturze 160 - 180 stopni C przez 25 - 30 minut. Przepis na krem: W 1/2 szklance zimnego mleka rozbić budyń z mąką pszenną i żółtkami. Resztę mleka zagotować z dodatkiem cukru waniliowego i kryształu. Wlać przegotowany budyń i zagotować. Utrzeć tłuszcz i dodać ostudzony krem, ciągle ucierając. Przełożenie ciasta: Ciasto kruche - krem - ciasto kokosowe - krem - ciasto orzechowe - krem - ciasto kruche - na wierzch polewa kakaowa. Wydrukuj przepis
SebastianJ