snikers.rtf

(2 KB) Pobierz

Składniki:

·         CIASTO KRUCHE

·         30 dag mąki

·         20 dag margaryny

·         5 żółtek

·         1 łyżka kwaśnej śmietany

·         10 dag cukru pudru

·         1 łyżeczka proszku do pieczenia

·         CIASTO KOKOSOWE

·         20 dag kokosu

·         1 szklanka cukru

·         5 białek

·         CIASTO ORZECHOWE

·         15 dag orzechów

·         5 białek

·         2 łyżki bułki tartej

·         1 łyżeczka proszku do pieczenia

·         3 łyżki cukru kryształu

·         KREM

·         2 szklanki mleka

·         1 cukier waniliowy

·         5 żółtek

·         1 bydyń śmietankowy

·         3 łyżki cukru kryształu

·         2 i 1/2 łyżki mąki pszennej

·         2 kostki margaryny

·                     Przepis na ciasto kruche: Przygotować ciasto kruche. Podzielić na pół i upiec 2 placki w temperaturze 200 - 220 stopni C przez 20 - 30 minut. Przepis na ciasto kokosowe: Białka ubić z cukrem. Dodać kokos, lekko wymieszać. Piec w temperaturze 160 - 180 stopni C przez 25 - 30 minut. Przepis na ciasto orzechowe: Połowę orzechów pokroić, a drugą zemleć. Białka ubić z cukrem, dodać resztę składników. Lekko wymieszać i piec w temperaturze 160 - 180 stopni C przez 25 - 30 minut. Przepis na krem: W 1/2 szklance zimnego mleka rozbić budyń z mąką pszenną i żółtkami. Resztę mleka zagotować z dodatkiem cukru waniliowego i kryształu. Wlać przegotowany budyń i zagotować. Utrzeć tłuszcz i dodać ostudzony krem, ciągle ucierając. Przełożenie ciasta: Ciasto kruche - krem - ciasto kokosowe - krem - ciasto orzechowe - krem - ciasto kruche - na wierzch polewa kakaowa. Wydrukuj przepis

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin