grudzień 13th, 2008
Odpowiednie dopasowanie tipsa do szerokości płytki paznokcia. Nie może on być ani za mały, ani wystawać poza płytkę. Jeśli żaden z rozmiarów tipsa nie pasuje do paznokcia, należy delikatnie spiłować jego brzegi.
1. Odpowiednie dopasowanie tipsa do szerokości płytki paznokcia.Nie może on być ani za mały, ani wystawać poza płytkę. Jeśli żaden z rozmiarów tipsa nie pasuje do paznokcia, należy delikatnie spiłować jego brzegi.
2. Przyklejenie tipsa za pomocą specjalnego kleju. Jeśli pomiędzy tips, a paznokieć dostanie się powietrze (za mało nałożono kleju, źle dobrano rozmiar tipsa lub nieprawidłowo go przyklejono) należy tips natychmiast ściągnąć (o ile klej jeszcze nie zasechł) lub spiłować i nałożyć nowy.
3. Skrócenie tipsa do żądanej długości za pomocą gilotyny.
Pamiętając, by przy ucinaniu, gilotynę trzymać prostopadle do powierzchni tipsa!!!
4. Opracowanie tipsa, w zależności od jego rodzaju. Jeśli naklejamy tips szklany wystarczy tylko opiłować miejsca styku z naturalnym paznokciem, podobnie jak w przypadku tipsów French (gdyż są bardzo delikatne) i tipsów Airbrush (gdzie musimy uważać aby nie spiłować wzorka). Tipsy naturalne należy opracowywać prawie na całej powierzchni gdyż po nałożeniu przeźroczystego żelu może być nadal widoczny.
5. Zmatowienie tipsa. Pamiętajmy by nie zostawiać widocznych śladów kleju ani świecących miejsc tipsa, wszystko musi być dokładnie zmatowione.
6. Odtłuszczenie powierzchni paznokcia oraz jego okolic - wacikiem bezpyłowym nasączonym cleanerem.
7. Nałożenie Primera tylko na naturalną płytkę paznokcia. Czekamy chwilę aby odparował (paznokieć robi się matowy).
bebus_31