TORT CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWY.doc

(25 KB) Pobierz
TORT CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWY

TORT CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWY

składniki na biszkopt:
- 4 jaja
- 125 g czekolady
- 150 g mielonych migdałów
- 150 g drobnego cukru

Z jajek i cukru ubić kogel, dodać do niego rozpuszczoną na parze czekoladę i dobrze wymieszać.
Następnie dodać 150 g mielonych migdałów i ponownie wymieszać.
Potrzebne są dwie tortownice o średnicy 18 cm wyłożone papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180o przez ok. 18-24 minuty.


składniki na krem:
- 100 g rabarbaru
- 50 g cukru
- 2-3 łyżki wody
- 75 mililitrów kremówki

Z rabarbaru, wody i cukru ugotować na średnim ogniu piure rabarbarowe. Zostawić do ostudzenia. Do piure rabarbarowego delikatnie dodać ubitą śmietanę. Krem wyłożyć między placki tortu. Całość posypać cukrem pudrem

Zgłoś jeśli naruszono regulamin