TORT CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWY składniki na biszkopt: - 4 jaja - 125 g czekolady - 150 g mielonych migdałów - 150 g drobnego cukru Z jajek i cukru ubić kogel, dodać do niego rozpuszczoną na parze czekoladę i dobrze wymieszać. Następnie dodać 150 g mielonych migdałów i ponownie wymieszać. Potrzebne są dwie tortownice o średnicy 18 cm wyłożone papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180o przez ok. 18-24 minuty. składniki na krem: - 100 g rabarbaru - 50 g cukru - 2-3 łyżki wody - 75 mililitrów kremówki Z rabarbaru, wody i cukru ugotować na średnim ogniu piure rabarbarowe. Zostawić do ostudzenia. Do piure rabarbarowego delikatnie dodać ubitą śmietanę. Krem wyłożyć między placki tortu. Całość posypać cukrem pudrem
szapcia