Zemsta szefa.doc

(23 KB) Pobierz
Zemsta szefa

                                        Zemsta szefa

 

I ciasto:

             3 jajka, ½ szkl cukru, ½ szkl mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu,

              ¼ szkl oleju, 2-3 łyżki kakao

II ciasto:

3 jajka, ½ szkl cukru, ½ szkl mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu,              ¼ szkl oleju, ½ szkl suchego maku

I Krem:

1 budyń śmietankowy (bez cukru na ¾ l. mleka) ugotować w ½ l. mleka z ½kostki margaryny, gorący budyń włożyć na ciemne ciasto, przykryć ciastem z makiem, mocno przycisnąć

II Krem:

2 całe jajka ubić na parze z 3 łyżkami cukru, 1 margarynę Palmę utrzeć dodać do wystudzonych jajek i 1 łyżkę kakao utrzeć,

 

Krem wyłożyć na ciasto z makiem i obficie posypać rodzynkami, orzechami, migdałami i wiórkami.

 

 

 

               

                                                      Zemsta szefa

 

I ciasto:

             3 jajka, ½ szkl cukru, ½ szkl mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu,

              ¼ szkl oleju, 2-3 łyżki kakao

II ciasto:

3 jajka, ½ szkl cukru, ½ szkl mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu,              ¼ szkl oleju, ½ szkl suchego maku

I Krem:

1 budyń śmietankowy (bez cukru na ¾ l. mleka) ugotować w ½ l. mleka z ½kostki margaryny, gorący budyń włożyć na ciemne ciasto, przykryć ciastem z makiem, mocno przycisnąć

II Krem:

2 całe jajka ubić na parze z 3 łyżkami cukru, 1 margarynę Palmę utrzeć dodać do wystudzonych jajek i 1 łyżkę kakao utrzeć,

 

Krem wyłożyć na ciasto z makiem i obficie posypać rodzynkami, orzechami, migdałami i wiórkami.

 

                 

                   

                

                 

     

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin