Pory duszone z mielonką.rtf

(5 KB) Pobierz
Pory duszone z mielonk¹

Pory duszone z mielonką

 

Składniki:

1 kg porów

puszka mielonki wołowej (35-40 dag)

4 łki oleju

szklanka Bulionu warzywnego WINIARY (z kostki)

4 łki piure ziemniaczanego

mielona papryka

posiekana natka pietruszki

l, pieprz

 

Pory umyj i odetnij z nich zielone części oraz piętki. W szerokim płaskim garnku rozgrzej olej i obsmaż (5-7 minut) pokrojone w krążki pory.

 

Mielonkę pokrój w paseczki, dodaj do porów i przypraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Duś przez chwilę pod przykryciem, podlewając bulionem.

 

Pod koniec dodawaj piure ziemniaczane, intensywnie mieszając całość. Jeszcze raz zagotuj i posyp posiekaną natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin