Składniki na ciasto:
* 50 dag mąki
* 20 dag cukru kryształu
* 20 dag margaryny
* 2 całe jajka
* 2 łyżki miodu
* 2 łyżeczki sody
* 2-5 łyżeczek mleka
Zarobić ciasto, podzielić na 2 placki. JEden placek upiec na złoty kolor. Na drugi placek surowy położyć masę orzechową i upiec.
Składniki na masę orzechową:
* 15 -20 dag orzechów
* 12 dag masła
* 10 dag cukru kryształu
Orzechy drobno posiekać. Masło rozpuścić, dodać do niego po kolei wszystkie składniki i smażyć na złoty kolor między upieczone placki włożyć masę budyniową.
Składniki na masę budyniową:
* 2 łyżki cukru kryształu
* 2 łyżki mąki kartoflanej
* 2 łyżki mąkim pszennej
* 1 szkl mleka
* 15 dag masła
* cukier waniliowy.
Z mleka, mąki pszennej i kartoflanej, cukru kryształu i cukru waniliowego. Ugotować budyń. Przestudzić. Masło utrzeć i dodawać po 1 łyżce budyń. Wyłożyć na placki. Placek po wierzchu polać polewą.
blk