Omlet z nadzieniem wieprzowym.doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: Omlet: 2 jajka, 1/2 lyzeczki soli, 1 lyzka oleju, szczypta bialego pieprzu. Nadzienie: 60 g mielonej wieprzowiny, 1 zabek czosnku, 1 mala cebula, 1 mloda marchewka, 4 straczki zielonej fasolki szparagowej, 1/2 czerwonej papryki, 1 duzy pomidor, 1 lyzka zielonego groszku, 1 lyzka sosu sojowego, 2 lyzki sosu rybnego, 1 lyzka przecieru pomidorowego, 1 lyzka oleju, szczypta bialego pieprzu, do przybrania listki kolendry lub pietruszki, czerwona i zielona papryka. SPOSÓB WYKONANIA: 1. Warzywa obrac, oplukac, pokroic w drobna kostke. Czosnek obrac i posiekac,groszek oplukac. Pomidor sparzyc, zdjac skorke, pokroic, usunac pestki. 2. W rondlu rozgrzac olej i podsmazyc czosnek na ciemnozloty kolor. Dodac mieso i smazyc az stanie sie biale. Dodac pokrajane warzywa, sos rybny i sojowy, przecier pomidorowy i pieprz, zamieszac, smazyc na duzym ogniu 1 min. Odstawic. 3. Jajka roztrzepac, dodac sol i pieprz, wymieszac. 4. Na patelni rozgrzac olej, wlac jajka, rozprowadzic je po calej patelni, by omlet byl jak najwiekszy. Gdy omlet zetnie sie od spodu uksztaltowac kwadratowy kopczyk z jarzyn na srodku, a brzegi omletu zalozyc formujac kwadratowy pakiecik. Przewrocic omlet na druga strone, smazyc jeszcze 30 sek. 5. Podawac goracy w calosci lub pokrajany na porcje. Przybrac listkami kolendry lub pietruszki i krazkami papryki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin