Węgierska_zupa_wiejska.doc

(24 KB) Pobierz
Węgierska zupa wiejska

Węgierska zupa wiejska

 

 

Składniki:

·       1 kg kwaszonej kapusty

·       20 dag wędzonego boczku

·       2 – 3 cebule

·       20 dag wędzonej kiełbasy

·       szklanka śmietany

·       łyżka mąki

·       ząbek czosnku

·       łyżeczka mielonej papryki

·       sól

 

 

Sposób przygotowania:

Kapustę zalać trzema litrami wody, zagotować, dodać pokrojony w kostkę podsmażony boczek oraz posiekaną cebulę i czosnek.

Gotować na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka.

Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę, przyprawić do smaku papryką i solą, zaprawić zupę śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin