Składniki(1).doc

(20 KB) Pobierz
Składniki:

Składniki:

1,5 kg mąki wrocławskiej; 1/2 kg miodu sztucznego;

3/4 kostki masła/margaryny; 1/4 kg cukru; 3 cała jaja;

2 żółtka; 2 łyżki marmolady, 3 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku, 3 łyżeczki sody.Przyprawy: po 1 łyżeczce zmielonych goździków, ziela angielskiego i cynamonu

(takie czubate)

Cukier + miód + margarynę + przyprawy doprowadzić do wrzenia. Po ostudzeniu dodać resztę składników oraz rozpuszczoną w letniej wodzie sodę. Wyrabiać ciasto aż będzie szklista powłoka a trwa to dosyć długo i jest nie łatwe. Ważne! piec pierniczki 10 - 12 minut nie dłużej w ok. 180 stopni

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin