sałatka z tuńczyka.doc

(20 KB) Pobierz

6 jajek ugotowanych

2 puszki tuńczyka w sosie własnym

1 średnia cebula

25 dag żółtego sera

majonez

sól, pieprz

W przeźroczystym naczyniu o średnicy 20 cm układamy składniki w następującej kolejności:

białka - starte na tarce o grubych oczkach

połowa żółtego sera - startego na tarce o grubych oczkach

cebula - pokrojona w drobną kostkę

sól, pieprz

jedna puszka tuńczyka - odsączona

2-3 łyżki majonezu - posmarować całą powierzchnię sałatki

druga połowa żółtego sera - startego na tarce o grubych oczkach

druga puszka tuńczyka - odsączona

2-3 łyżki majonezu - posmarować całą powierzchnię sałatki

żółtka - starte na tarce o grubych oczkach

 

 

Całość schłodzić w lodówce. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień lub zrobiona rano na wieczór.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin