1 kostka Kasia 1szklanka cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki wody 3 jajka 2 szklanki mąki 1 i 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 0,7 kg twarogu 1/2 kostki Kasia 3 jajka 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy 1 łyżka budyniu lub mąki ziemniaczanej
Ciasto:
Kasia, cukier, kakao i wodę umieścić w garnku, rozpuścić i gotować przez 3 min. Po zagotowaniu dodać 3 żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i dobrze wymieszać.Na koniec dodać ubitą pianę z białek i wymieszać delikatnie z masą.
Masa serowa:
Ser zmielić przez maszynkę, dodać rozpuszczoną Kasia, cukier i cukier waniliowy. Na końcu dodać budyń lub mąkę ziemniaczaną i ubitą pianę z białek.Wszystko wymieszać delikatnie łyżką.Ciasto ciemne wlać do obsypanej mąką formy, na wierzchu układać łyżką ciasto serowe, tak aby powstały białe łaty.Piec ciasto przez około 40 minut w temp.peraturze 200 stopni Celsjusza.
rusek27