Biszkopt z pianką capuccino.doc

(145 KB) Pobierz

Biszkopt z pianką capuccino

 

Biszkopt:
4 jajka
3/4 szkl cukru
1/4 szkl mąki ziemniaczanej
3/4 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2łyżki kakao
2łyżki gorącej wody
alkohol
Pianka:
3 bite śmietany w proszku
2,5 szkl mleka
3 łyżki cappucino waniliowego
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
4 łyżki żelatyny

 

Czas
pieczenia: 25 min w temp. 170 C


 

Białka ubić na sztywno, dodać cukier potem po jednym żółtku. Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do piany .Wlać wodę i lekko wymieszać. Upiec biszkopt. Mleko zagotować, rozpuścić w nim namoczoną żelatynę, dodać cappucino i kawę. Ubić bitą śmietanę w wystudzonym mleku. Biszkopt nasączyć wódką z dodatkiem małej ilości przegotowanej wody. Nałożyć pianę na biszkopt. Polać ciasto rozpuszczoną w niewielkiej ilości mleka czekoladą.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin