Biszkopt z pianką capuccino
Biszkopt:4 jajka3/4 szkl cukru1/4 szkl mąki ziemniaczanej3/4 szkl mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia2łyżki kakao2łyżki gorącej wodyalkoholPianka:3 bite śmietany w proszku2,5 szkl mleka3 łyżki cappucino waniliowego2 łyżki kawy rozpuszczalnej4 łyżki żelatyny
Czaspieczenia: 25 min w temp. 170 C
Białka ubić na sztywno, dodać cukier potem po jednym żółtku. Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do piany .Wlać wodę i lekko wymieszać. Upiec biszkopt. Mleko zagotować, rozpuścić w nim namoczoną żelatynę, dodać cappucino i kawę. Ubić bitą śmietanę w wystudzonym mleku. Biszkopt nasączyć wódką z dodatkiem małej ilości przegotowanej wody. Nałożyć pianę na biszkopt. Polać ciasto rozpuszczoną w niewielkiej ilości mleka czekoladą.
Juami