Jajecznica z groszkiem i boczkiem.rtf

(5 KB) Pobierz
Jajecznica z groszkiem i boczkiem

Jajecznica z groszkiem i boczkiem

 

Składniki:

3 jaja

150 g zielonego groszku

100 g wędzonego boczku

czek szczypiorku

olej, sól

 

Groszek ugotuj (konserwowy podgrzej), boczek pokrój w kostkę i wysmaż na suchej patelni.

 

Jajka wbij do miski, dodaj sól, wymieszaj, lekko ubijając. Na rozgrzany tłuszcz wylej masę jajeczną. Przykryj ją pokrywką i smaż na dużym ogniu nie dłej niż jedną minutę. Gdy jajecznica zetnie się w środku, dodaj groszek, boczek, posyp szczypiorkiem. Następnie znów przykryj pokrywką i zmniejsz ogień. Jeśli masa jajeczna nie ścięła się, unieś jej brzeg, pochyl patelnię tak, aby rzadka część masy spłynęła pod spód i również się usmaża.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin