Wątróbka drobiowa z warzywami.doc

(21 KB) Pobierz

WĄTRÓBKA DROBIOWA Z WARZYWAMI

 

·        50 dag wątróbek drobiowych

·        1 cebula

·        1 ząbek czosnku

·        3-4 pomidory

·        30 dag mrożonego groszku

·        1 marchewka

·        kilka różyczek kalafiora

·        2 łyżki masła

·        1 listek laurowy

·        1 łyżeczka mieszanych ziół (bazylia , oregano , szałwia)

·        sól , pieprz

·        2 łyżki oleju

 

               Wątróbkę pokroić w paski , czosnek i cebulę posiekać z pomidorów zdjąć skórę miąższ pokroić w kostkę marchewkę w paski kalafior opłukać . Marchewkę groszek i kalafior wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 5 min . Na połowie masła przesmażyć cebulę i czosnek dodać pomidory , zioła i listek dusić 5 min doprawić solą i pieprzem . Wątróbki obsmażyć na oleju włożyć wszystko do sosu pomidorowego i dusić 5-10 min pod koniec  duszenia dodać resztę masła , przyprawić do smaku .

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin