Cebulowa.doc

(20 KB) Pobierz

CEBULOWA

 

Ø      2 cebule

Ø      1 pęczek dymki

Ø      4 dag marchwi

Ø      3 łyżki masła

Ø      1 ¼ litra rosołu

Ø      2 gałązki tymianku

Ø      3 kromki razowego chleba bez skórki

Ø      4 łyżki tartego żółtego sera

Ø      sól , pieprz

 

Cebulę i dymkę pokroić w cienkie paski , marchew w wązkie pałeczki , rozgrzać tłuszcz , udusić cebulę , dodać dymkę i marchew , dusić wszystko razem , zalać rosołem gotować 10 min. na małym ogniu , dodać posiekany tymianek , przyprawić solą i pieprzem ,  z chleba zrobić grzanki , rozlać , dodać grzanki , posypać serem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin