Kartoflanka.doc

(21 KB) Pobierz

KARTOFLANKA

 

Ø     1 pęczek włoszczyzny

Ø     4 ziemniaki

Ø     2 łyżki masła

Ø     2 serdelki

Ø     2 ½ szklanki bulionu

Ø     150 ml śmietany

Ø     1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Ø     sól , pieprz

 

                    Ziemniaki i włoszczyznę pokroić , wrzucić do bulionu , dodać masło i warzywa , gotować 10 min. , 1/3 warzyw i ziemniakow wyjąć z zupy , resztę zmiksować wraz z bulionem cełe warzywa ponownie wrzucić do zupy , rozprowadzić śmietanę i wlać do zupy , doprawić solą i pieprzem , z serdelków zdjąć skórkę , pokroić w plastry , dodaść do zupy podgrzać i posypać natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin