Kukurydziana.doc

(21 KB) Pobierz

KUKURYDZIANA

 

Ø     ¾ litra rosołu

Ø     1 puszka kukurydzy

Ø     1 mały por

Ø     2 łyżki masła

Ø     2 łyzki mąki

Ø     2 strąki chili

Ø     2 małe pomidory

Ø     ½ szklanki śmietany

Ø     1-2 łyżki cukru

Ø     sól , pieprz , bazylia

 

            Pora pokroić w krążki , porzeszklić na maśle , opruszyć mąką , po chwili zalać rosołem , dodać odsączoną kukurydzę i gotować na niezbyt dużym ogniu 10min. , chili drobno pokroić , pomidory sparzyć , zdjąć skórę , pokroić w ósemki , dodać do zupy i gotować jeszcze 5 min. Zupę zaprawić śmietaną , przyprawić solą , pieprzem i cukrem , listki bazylii dodać tuż przed podaniem .

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin