KLOPSIKI A.doc

(26 KB) Pobierz
KLOPSIKI A'LA GOŁĄBKI Z MŁODĄ KAPUSTĄ A'LA ALEXIA

KLOPSIKI A'LA GOŁĄBKI Z MŁODĄ KAPUSTĄ A'LA ALEXIA

 

miesko mielone
cebulka
jajko
granulat sojowy
kapsuta młoda
przyprawy
kapuste szatkujemy i cienka warswe nakładamy na dno brytwanny
robimy klopsiki czyli mielone z jajem do tego granulat cebulka i przyprawy
robimy kulki nakłdamy małe kulki na ta kapuste posztakowana
zasypujemy te klospiki warswa kaspusy zalewamy woda dajemy ziele angilski i lisc laurowy ja daj kostke rosołowa i kilka grzybków suszonych i dusimy az młoda lapusta bezie miekka potem mieszamy wszytko razem
trwa to około 30 min wszytko

wody nie po sama góre tylko do połowy

[ Dodano: 2004-08-08, 21:34 ]
KURCZAK W SOSIE SEROWYM by Enne

skladniki:
2 filety z kurczaka (po 125g.jedna)
lyzka oliwy z oliwek
50g. sera brie lub innego sera plesniowego
100g. pieczarek
cebula pokrojona w plasterki
ostra czerwona papryczka bez pestek pokrojona w krazki
2 zabki czasnku pokrojone w plastereczki
1dl. bialego wina
pojemniczek swiezej smietany
4 lyzki posiekanej natki pietruszki
przyprawy : pieprz, sol

w brytwannie lub woku rozgrzac olive i usmazyc w niej filety z kurczaka na zloto-brazowy kolor, wyjac filety i utrzymywac w cieple na podgrzanym talerzu.
Do brytwanny wrzucic ostra papryczke i czosnek i smazyc przez minute. Dodac pieczarki i cebule - smazyc przez 3 minuty. Polaczyc ze smietana, bialym winem i serem plesniowym - wszystko dokladnie wymieszac.
Sos pieczarkowo-serowy mozna przyprawic do smaku pieprzem i sola - podawac oddzielnie lub np. z oszukanym makaronem

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin