Kokosowo orzechowe doce de laite.doc

(124 KB) Pobierz
Kokosowo orzechowe doce de laite

Kokosowo orzechowe doce de laite

Składniki:

 

1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
Pół puszki mleka kokosowego J– najlepiej wierzchnie warstwa – ta gęsta
Łyżka kakao
3 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów
Pól łyżeczki soli

 

 

 

Wykonanie:

 

Piekarnik rozgrzać do 220 stopni
Mleko skondensowane wymieszać z mlekiem kokosowym. Wlać do żaroodpornego naczynia. Dodać sól.
Naczynie szczelnie zakryć – folią aluminiową i przykrywką.
Piec w kąpieli wodnej przez minimum 1,5 h

Wyjąć, przelać do garnka, dodać kakao i masło orzechowe. Postawić na gazie i dokładnie wymieszać. JGotować aż całość osiągnie upragnioną konsystencję
Można przełożyć do wysterylizowanych słoików i pasteryzować.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin