· 70 dag schabu środkowego
· 70 dag schabu karkowego
· 70 dag chudego boczku
· 1 cebula
· 1 główka czosnku
· kminek
· majeranek
· sól
· pieprz
1. Czosnek obierz, zmiażdż i rozetrzyj z solą i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w grube plastry. Poszczególne mięsa opłucz, osącz i posól. Schab środkowy grubo obtocz w czosnku i majeranku, a schab karkowy w kminku. Boczek obłóż plastrami cebuli. Mięsa odstaw do lodówki na 2?3 dni, a następnie piecz w osobnych brytfannach 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, podlewając kilkoma łyżkami wody.
2. Ostudzone mięsa wstaw do lodówki na kilka godzin, aż do zastygnięcia. Potem pokrój na cienkie plastry i podawaj na półmisku, z dodatkiem chrzanu, ćwikły oraz dowolnych marynat.
hazelleyes86