Zupa z dyni.txt

(0 KB) Pobierz
Zupa z dyni 

Skladniki:
Dynia 60 dag
Mleko 3 szklanki
Migdaly 6-10 szt.
Smietanka 1/3 szklanki
Maslo 1 lyzeczka pelna
Maka pszenna 10-15 dag
Jajo 1 szt.
Cukier,sol do smaku

Przepis
Dynie umyc,obrac,wybrac miekki miazsz i pestki,pokroic w kostke i rozgotowac w niewielkiej ilosci wrzacej osolonej wody.Calosc przetrzec przez sito,przelac do garnka z goracym mlekiem,dodac sol i cukier do smaku.Z mak i i jaj sporzadzic ciasto makaronowe,po czym zetrzec je na tarce jarzynowej o grubych otworach i ugotowac bezposrednio w zupie,ciagle mieszajac ja,do miekkosci.Migdaly sparzyc,obrac,pokroic w paseczki i wrzucic do zupy.Ugotowana zupe podprawic zahartowan a smiatana,a tuz przed podaniem dodac do niej surowe maslo.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin