Zupa z zielonych ogórków.rtf

(6 KB) Pobierz
Zupa z zielonych ogórków

Zupa z zielonych ogórków

 

Składniki:

2 zielone ogórki

20 dag cielęciny lub kury

1,5 l wody

marchewka

pietruszka

por

kawałek selera

cebula

liść laurowy

po łce masła i mąki

półczka koperku

łeczka cukru

150 ml śmietany

l

pieprz

 

Z mięsa i warzyw ugotuj i przecedź rosół. Ogórek opłucz, obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w małej ilości lekko osolonej i ocukrzonej wody. Po odcedzeniu wrzuć go do rosołu. Mą wymieszaj z ł zimnej wody, wlej do zupy, dopraw solą oraz pieprzem, zagotuj, dopraw śmietaną i posyp natką z pietruszki. Możesz też ugotowaną w rosole marchewkę pociąć w paseczki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin