Knedle serowe ze śliwkami.pdf

(32 KB) Pobierz
39755812 UNPDF
Knedle serowe ze śliwkami
Składniki Przepis
na około 30 sztuk, czyli 6 osób:
50 dag twarogu
10 daszy manny
10 dag mąki
duże jajo
sól
50 dag śliwek węgierek
kwaśna śmietana
cukier
masło
bułka tarta
Śliwki umyć i wypestkować, nie przekrawając do
końca, tak żeby nie uzyskać połówek, tylko rozciętą,
ale jednak w całości śliwkę.
Z twarogu, kaszy, mąki, jaja i odrobiny soli zagnieść
ciasto, jeśli trzeba, podsypując jeszcze niewielką
ilością mąki. Odcinać kawałki ciasta i dokładnie
obklejać nim śliwki.
Knedle gotować w dużej ilości wrzącej osolonej wody
przez około 5 minut od wypłynięcia.
Podawać z nie za dużą ilością bułki tartej
wymieszanej z rozpuszczonym masłem(w
dowolnych ulubionych przez siebie proporcjach),
polane obficie kwaśną śmietaną i posypane cukrem.
Smacznego!
39755812.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin