Żołądki inaczej.rtf

(1 KB) Pobierz

Żołądki inaczej

 

Żołądki inaczej - składniki

 

1 kg żołądków kurzych

3 średnie cebule

3 kolorowe świeże papryki

20 dag boczku wędzonego

1 puszka czerwonej fasoli

1 puszka kukurydzy

1 puszka zielonego groszku

malutki słoiczek przecieru

przyprawy według uznania

 

 

Żołądki inaczej - sposób przygotowania

 

Żołądki gotujemy w wywarze z kostki rosołowej ok 1 godz.Po wystygnięciu kroimy w paski ok 1cm W tym samym czasie na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony boczek i cebulkę również pokrojoną w prążki. Cebulka jest już z boczkiem podsmażona, więc dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. To wszystko razem podsmażamy ok 2-3 minut i dodajemy żołądki. Przyprawiamy do smaku według uznania: sól, pieprz, może być wegeta i na samym końcu przecier pomidorowy - wszystko jeszcze gotujemy na małym ogniu. Jeżeli stwierdzimy, że przywiera dodajemy trochę wody i gotujemy jeszcze ok 5 minut.

SMACZNEGO!

Zgłoś jeśli naruszono regulamin