MUFFINY PEŁNOZIARNISTE Z CUKINIĄ.doc

(26 KB) Pobierz
MUFFINY PEŁNOZIARNISTE Z CUKINIĄ

MUFFINY PEŁNOZIARNISTE Z CUKINIĄ

Erica Lanlarda

 

Składniki na ok. 12 muffinek:

·         225g mąki pełnoziarnistej

·         1 średnia cukinia

·         1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

·         2 łyżeczki cynamonu

·         4 łyżki oleju

·         200ml mleka

·         1 1/2 łyżki miodu 

·         2 jajka

 

Wykonanie:

Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach odstawić. Kiedy cukinia puści sok, odsączyć ją. Dodać do niej jajka, miód, mleko i olej. W osobnej misce wymieszać składniki suche. Do składników mokrych dodać suche i delikatnie wymieszać całość Nakładać do przygotowanej formy na muffiny, posypać płatkami owsianymi i słonecznikiem. Piec w 180 stopniach ok. 30-35 minut.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin