Ekstra przekaska z kalafiora.txt

(0 KB) Pobierz
Ekstra przekaska z kalafiora 

Przygotowanie: 30 min

Trudno��: bardzo latwy


Sk�adniki

�		1 du�y kalafior
		
�		1/2 szkl. ugotowanej fasolki szparagowej (mo�e by� z puszki)
		
�		3 pomidory
		
�		1 �y�ka posiekanego koperku
		
�		s�l, cukier
		
�		1/2 szkl. sosu winegret z z�bkiem czosnku
		

Etapy przygotowania

1.		Kalafior ugotowany na p�twardo w osolonej i os�odzonej wodzie u�ozy� na p�misku i ma�ym no�ykiem delikatnie wyj�� r�yczki ze �rodka korony. Powinnien powsta� do�� g��boki kalafiorowy puchar, kt�ry pomie�ci nadzienie.
				
2.		Ugotowane jaja posieka� na do�� grube cz�stki, ugotowan� z kalafiorem fasolk� poci�� na trzycentymetrowe kawa�ki, pomidory pokroi� na plasterki, a potem jeszcze na trojk�ty, du�e r�yczki kalafiora rozdrobni�.
				
3.		Wszystko wymiesza�, umiesci� w kalafiorowym pucharze, pola� sosem, posypa� koperkiem.
				
4.		Zamiast sosu winegret, mo�na pola� majonezem.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin