Ekstra przekaska z kalafiora Przygotowanie: 30 min Trudno��: bardzo latwy Sk�adniki � 1 du�y kalafior � 1/2 szkl. ugotowanej fasolki szparagowej (mo�e by� z puszki) � 3 pomidory � 1 �y�ka posiekanego koperku � s�l, cukier � 1/2 szkl. sosu winegret z z�bkiem czosnku Etapy przygotowania 1. Kalafior ugotowany na p�twardo w osolonej i os�odzonej wodzie u�ozy� na p�misku i ma�ym no�ykiem delikatnie wyj�� r�yczki ze �rodka korony. Powinnien powsta� do�� g��boki kalafiorowy puchar, kt�ry pomie�ci nadzienie. 2. Ugotowane jaja posieka� na do�� grube cz�stki, ugotowan� z kalafiorem fasolk� poci�� na trzycentymetrowe kawa�ki, pomidory pokroi� na plasterki, a potem jeszcze na trojk�ty, du�e r�yczki kalafiora rozdrobni�. 3. Wszystko wymiesza�, umiesci� w kalafiorowym pucharze, pola� sosem, posypa� koperkiem. 4. Zamiast sosu winegret, mo�na pola� majonezem.
coper123