Zupa z jarmuzu Skladniki: Jarmuz 50 dag Marchew mala 1 szt. Seler maly 1 szt. Pietruszka mala 1 szt. Por 1 szt. Ziemniaki 50 dag Czosnek 2 zabki Mleko 1 szklanka Smietana 1\2 szklanki Maka pszenna 1 plaska lyzka Sol,pieprz naturalny,cukier Przyprawa warzywna domowa do zup 1 lyzka Woda 1 1\2 litra. Przepis: Wode zagotowac z sola i przyprawa do zup.Warzywa umyc,obrac,pokroic w kostke lub zetrzec na tarce jarzynowej.Ziemniaki umyc,obrac i pokroic w kostke.Jarmuz oplukac i pokroic,po czym posiekac na mniejsze kawalki.Wszystkie warzywa wrzucic do wrzacej wody,dodac pol lyzeczki cukru i ugotowac do miekkosci.Po ugotowaniu zagescic niewielka zawiesina z maki i wody,zagotowac wraz z mlekiem,dodac roztarty z sola czosnek i zdjac z ognia.Dodac smietane i przyprawic do smaku.
coper123