Zupa z jarmuzu.txt

(0 KB) Pobierz
Zupa z jarmuzu

Skladniki:
Jarmuz 50 dag
Marchew mala 1 szt.
Seler maly 1 szt.
Pietruszka mala 1 szt.
Por 1 szt.
Ziemniaki 50 dag
Czosnek 2 zabki
Mleko 1 szklanka
Smietana 1\2 szklanki
Maka pszenna 1 plaska lyzka
Sol,pieprz naturalny,cukier
Przyprawa warzywna domowa do zup 1 lyzka
Woda 1 1\2 litra.

Przepis:
Wode zagotowac z sola i przyprawa do zup.Warzywa umyc,obrac,pokroic w kostke lub zetrzec na tarce jarzynowej.Ziemniaki umyc,obrac i pokroic w kostke.Jarmuz oplukac i pokroic,po czym posiekac na mniejsze kawalki.Wszystkie warzywa wrzucic do wrzacej wody,dodac pol lyzeczki cukru i ugotowac do miekkosci.Po ugotowaniu zagescic niewielka zawiesina z maki i wody,zagotowac wraz z mlekiem,dodac roztarty z sola czosnek i zdjac z ognia.Dodac smietane i przyprawic do smaku.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin