Deser brzoskwiniowo-jogurtowy.rtf

(5 KB) Pobierz
Deser brzoskwiniowo-jogurtowy

Deser brzoskwiniowo-jogurtowy

 

Składniki:

40 dag niskotłuszczowego jogurtu naturalnego

4 łki Galaretki o smaku pomarańczowym WINIARY (w proszku)

2 duże brzoskwinie lub nektarynki (40 dag)

2 łyżki wiórków

kokosowych

 

Galaretkę rozpuść w połowie szklanki wrzącej wody, a gdy zacznie tęż, zmiksuj razem z jogurtem.

 

Brzoskwinie (lub nektarynki) przekrój na pół, oddziel od nich pestki i pokrój w kostkę. Tak przygotowane brzoskwinie rozłóż do kompotierek, zostawiając część z nich do dekoracji, i zalej tężejącym jogurtem.

 

Wszystko wstaw do chłodziarki, a gdy deser skrzepnie, udekoruj go pozostałymi brzoskwiniami i posyp wiórkami kokosowymi.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin