Deser z jabłek.rtf

(6 KB) Pobierz
Deser z jab³ek

Deser z jabłek

 

Składniki:

4 winne jabłka

3 łki miodu

4 łki posiekanych orzechów włoskich

łeczka tartej bułki

łka masła

łeczka koniaku

 

Posiekane orzechy wymieszaj dokładnie z miodem i tartą buł. Umyte jabłka osusz, specjalną łeczką wydrąż z nich gniazda nasienne tak, aby nie przedziurawić ich dolnej części. Wgłębienia lekko skrop koniakiem i nadziej przygotowaną masą orzechową.

 

Poustawiaj jabłka w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu, na każdym jabłku połóż cieniutki plasterek masła i wstaw do gorącego piekarnika. W czasie pieczenia sprawdzaj miękkość jabłek i całość ich skórek, gdyż jeśli jabłka się rozpadną, to Twój wspaniały deser straci na urodzie.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin