MASA DO WAFLI
A oto przepis: 1 margaryna Kasia (rozpuścić ją i wystudzić) 3 jajka (ubić z 1/2 szkl. cukru) Do ubitych jajek dodać olejek (aromat) śmietankowy ( z innym nie smakuje tak dobrze), dodaje się małą flaszeczkę, albo pół dużej Następnie do ubitych jajek z cukrem dodać ostudzoną margarynę oraz 1 i 1/3 szkl. mleka w proszku. Całość dokładnie wymieszać. Wafle smarować dość obficie po tej stronie z grubszymi kratkami. No i na koniec włożyć do zamrażarki lub lodówki. Powinno się je podawać schłodzone. Nie wiem czy gdyby je przytrzymać dłużej to zamrazną, bo u nas nigdy nie doczekały tego momentu Spróbujcie zrobić bo naprawdę warto Życzę smacznego!!!!!!
A ja mam też pyszny przepis na wafle dla tych co lubią lekko kwaśne wafle, bo z galaretką: 1/2 kostki margaryny,
1/2 szklanki cukru pudru,
3/4 szklanki śmietany
-wszystko zagotować, zestawić z ognia i dać czerwoną galaretkę(wiśniowa).
Mieszać aż się rozpuści, ochłodzić ale uważać by się nie zeskrzepła.
Przełożyć wafle. Są naprawdę boskie i nie takie słodkie.
To prosty i łatwy przepis na masę do przekładsania wafli, bardzo dobrze wiąże wafle i super smakuje. 1 kostka margaryny 1 szkanka wody 1 szkanka cukru 1 torebka mleka w proszku 500g 2 łyżki kakao Margarynę rozpuścić w granku dodać cukier i wodę, ogrzać do momentu rozpuszczenia cukru ale nie gotować, następnie do gorącego płynu powoli wsypywać mleko w proszku i wymieszać mikserem. Gotową masę smarować na ciepło na waflach. Życzę smacznego.
ewodniczka