Krem z brokułów.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4243965 UNPDF
Krem z brokułów
Składniki
1,5 kg brokułów, pół małego selera, 2,5 litra bulionu (może być z kostki), szklanka
śmietany 22%, 3 żółtka, 15 dag startego parmezanu, 3/4 szklanki śmietanki 30%, pół
łyżeczki gałki muszkatołowej, listki bazylii lub pietruszki do przybrania, sól, pieprz.
Sposób przyrządzania
Brokuły oraz seler umyć, obrać, pokroić na małe kawałki i gotować 15 min. w bulionie, po
czym przestudzić i zmiksować. Dodać ser, przyprawy i gotować, mieszając, aż składniki
się połączą. Zdjąć z ognia i starannie wymieszać ze śmietaną roztrzepaną ze żółtkami.
Kremówkę ubić na sztywno. Zupę wlać do filiżanek, udekorować łyżeczką bitej śmietanki
oraz listkiem bazylii lub pietruszki. Osobno podać groszek ptysiowy.
Plik z chomika:
krysia_usa
Inne pliki z tego folderu:
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Barszcz ukraiński.pdf
(30 KB)
Barszcz ukraiński 2.pdf
(34 KB)
Barszcz z uszkami.pdf
(32 KB)
Błyskawiczna zupa pomidorowa.pdf
(41 KB)
Inne foldery tego chomika:
CIASTO DROŻDŻOWE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin