Schab z pieczarkami pieczony w śmietanie.docx

(22 KB) Pobierz

schab z pieczarkami pieczony w śmietanie

 

Składniki

http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=103094
1 kg schabu
1/2 kg pieczarek
2 cebule
4 ząbki czosnku
0/5 litra smietany do zup i innych potraw
delikat do mięs, papryka słodka, pieprz, sól
tluszcz do smazenia

Mięso pokroić na kotlety, rozbić tłuczkiem, przyprawić, po czym przesmarzyć na rozgrzanym tłuszczu. Piekarnik nagrzac do 180 stopni na termoobieg. Pieczarki pokroić w plastry i odparować. W naczyniu zaroodpornym układać warstwami kotlety, na nie pieczarki, cebulę z czosnkiem i tak następna warstwę. Całość zalać doprawioną  smietaną. Zapiekac około godziny pod przykryciem.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin