Placek po węgiersku(1).docx

(11 KB) Pobierz

placek po węgiersku

Składniki

ziemniaki   ok 1,5 kg (zależy na ile osób -4 soby)
70 dkg karczek lub łopatka
fix do gulszu 1 op.
  papryka czerwona
4 -5 łyżek śmietany 12%
 przyprawy (sól,pieprz,wegeta)
srednia cebula

dla urozmajcenia:
puszka kukurydzy
2 średnie ogórki kiszone

Zemniaki zetrzeć upiec duże placki ziemniaczane. Mięso pokroić w paski podsamażyć na patelni kilka min. dodac fix i dusić do miękości. pod koniec dodać paprykę (pokrojona w paseczki ) i cebulę (pokrojona w prążki) w opcji kukurydza i ogórek. Przyprawić do smaku w/g uznania

. Placek wyłożyć na talerz zalać glaszem złożyć w pierożek. Na górę troszkę sosu i śmietany.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin