Przecieraki.rtf

(1 KB) Pobierz

ęłęó

 

 

 

 

 

                                             PRZECIERAKI

 

 

Składniki:


- dowolna ilość ziemniaków,
- sól,
- mąką pszenna,
- 40 dag boczku wędzonego,
- 1 - 2 cebule.

Jak przyrządzić?


Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce.                                                                                               Odcisnąć z nich trochę soku (nie cały sok), przełóżyć do miski.                                                           Dodać tyle mąki, aby ciasto było w miare gęste.                                                                                   Kłaść cisto na przykrywkę i łyżką odrtywać małe części wrzucać na                                                gotujacą się, osoloną wodę. Gotować 10 minut od wypłynięcia.

Jak podawać?


Podawać okraszoną pkrojonym i zesmażonym boczkiem z cebulką.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin