NADZIEWANE PIERSI KURCZAKA.docx

(10 KB) Pobierz

NADZIEWANA PIERŚ Z KURCZAKA



piersi z kurczaka,
pieczarki,
masło,
ser żółty
rozmaryn.
czosnek,
sol,
pieprz,
przyprawa do kurczaka (jeśli ktoś lubi),
cebula,
wykałaczki

panierka:
mąka,
jako,
bułka tarta

Piersi przekrajamy wzdłóż grubszego boku - trzeba zrobić taką kieszeń,
wnętrze nacieramy czosnkiem, solimy i posypujemy pieprzem, nakladamy kilka listków rozmarynu i łyżeczkę masła.na patelnie podsmażamy pokrojone w maleńką kostkę pieczarki i cebulę - gdy ostygnie dodajemy starty ser.Nadzienie wkładamy do kieszeni w piersi i zamykamy wykałaczkami. Przyprawiamy z wierzchu i obtaczamy w mące, jajku i bułce - smażymy na patelni stopniowo rumieniąc mięso.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin