Mus czekoladowy.doc

(21 KB) Pobierz
Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

- Najszybszy na świecie.

Słodki.

Pyszny.

Jak to zrobić:
Rozbij czekoladę na małe kawałeczki. Rozpuść ją z kawą w misce trzymanej na parze. Sprawdzaj, czy miska nie jest za gorąca. Wrzuć małe kawałeczki masła do środka i wymieszaj drewnianą łyżką. Z cukru i żółtek zrób kogiel mogiel. Zdejmij czekoladę z ognia i delikatnie wymieszaj ją z koglem-moglem. Ubij białko na sztywno z odrobiną cukru. Wymieszaj je z masą, włóż do kieliszków do Martini i wstaw do lodówki.

Produkty potrzebne do przepisu

·         4 łyżki bardzo mocnej kawy w płynie

·         4 łyżki cukru pudru

·         200 g gorzkiej czekolady lub 40 g wiórków czekoladowych

·         4 świeże jajka

·         100 g masła

 


 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin