Bezy czekoladowe.pdf
(
64 KB
)
Pobierz
37870569 UNPDF
Bezy czekoladowe
Składniki
4 białka,20 dag cukru pudru,7,5 dag mąki,12,5 dag startej
czekolady,2 dag cukru waniliowego,pół łyżeczki
cynamonu
Sposób przyrządzania
Ubić białka na pianę, a gdy będzie sztywna, stopniowo dodawać
cukier puder, czekoladę, cukier waniliowy i cynamon, delikatnie
wymieszać. Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać mąką.
łyżeczką nakładać małe porcje ciasta, zachowując spore odstępy.
Piec 18 min w temperaturze 160°C. Gotowe bezy ostudzić i
delikatnie (są bardzo kruche) ułożyć na talerzu.
Plik z chomika:
pepek41
Inne pliki z tego folderu:
Zajączki.pdf
(93 KB)
Wodne rogaliki.pdf
(41 KB)
Wianuszki waniliowe.pdf
(51 KB)
Szafranowe warkoczyki.pdf
(54 KB)
Rurki.pdf
(65 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta
Desery
Kuchnia Chińska
Pizza
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin