Brukselka z grejpfrutem.rtf

(5 KB) Pobierz
Brukselka z grejpfrutem

Brukselka z grejpfrutem

 

Składniki:

50 dag brukselki

3 grejpfruty

kilkanaście migdałów

3 łki oleju arachidowego lub słonecznikowego

sok z cytryny

cukier, sól, pieprz

 

Na początku oczyść z wierzchnich liści brukselkę, dokładnie opłucz i wrzuć do wrzącej osolonej wody. Gotuj około 20 minut. Po ugotowaniu odsącz i odstaw do ostudzenia. Migdały po sparzeniu obierz i posiekaj. Grejpfruty obierz, podziel na cząstki i po usunięciu błonek nieco rozdrobnij.

 

Przygotuj sos z oleju i soku z cytryny - przypraw wedle uznania. W salaterce wymieszaj składniki sałatki z sosem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin