Awokado ze szpinakiem.rtf

(5 KB) Pobierz
Awokado ze szpinakiem

Awokado ze szpinakiem

 

Składniki:

owoc awokado

15 dag młodego szpinaku lub liści mlecza

2 dymki ze szczypiorem

czek rzodkiewek

2-3 łki posiekanych świeżych listków bazylii

sos:

3 łki oliwy

sok z cytryny

l, pieprz

 

Szpinak (lub młody mlecz) oczyść, opłucz i osusz. Awokado obierz, przetnij wzdł na pół, wyjmij pestkę, a miąższ pokrój na plasterki i obficie skrop sokiem z cytryny. Teraz oczyść dymki, cebulki pokrój w cienkie plasterki, a szczypior w krążki. Umyte i oczyszczone rzodkiewki posiekaj.

 

Wszystkie składniki wymieszaj w salaterce z sosem przygotowanym z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu. Sałatkę na koniec udekoruj świeżymi listkami bazylii.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin