Wuzetka z owocami
4 jajka17 dag mąki20 dag cukru4 dag kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia1 opakowanie cukru waniliowego1 l śmietany kremówki4 łyżki cukru pudru5 łyżeczek żelatynyowoce do ozdobienia1 słoik dżemu truskawkowego lub wiśniowegoTłuszcz do wysmarowania blachy
Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec dodać przesianą przez sito mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierze blachą. Piec ok. 25-30 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Gdy będzie zimne przekroić na 3 części. Śmietanę z cukrem pudrem ubić, pod koniec dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Na pierwszy biszkopt nakładamy grubą warstwę dżemu i śmietanę. Nakładamy 2 biszkopt, znów śmietanę i 3 biszkopt. Górę smarujemy resztą śmietany i ozdabiamy dowolnymi owocami.
archiwistka