Zupa pak choi.doc

(94 KB) Pobierz
Zupa pak choi

Zupa pak choi

 

Zupa pak choi - składniki

·         1 litr esencjonalnego wywaru z kurczaka lub włoszczyzny

·         kawałek (5 cm) świeżego imbiru

·         1 ząbek czosnku

·         5 łyżek sosu sojowego

·         30 dag schabu bez kości

·         2 łyżki płynnego miodu

·         2 główki kapusty pak choi (lub pekińskiej)

·         30 dag chińskiego makaronu

·         15 dag pieczarek

·         4 dymki

Zupa pak choi - sposób przygotowania

Wywar wlej do rondla, dodaj drobno starty imbir, zmiażdżony czosnek, 2 łyżki sosu sojowego i schab (bez tłuszczu) pokrojony w cienkie plastry. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Schab przełóż do gorącego woka lub na patelnię, dodaj do niego pozostały sos sojowy, miód i trochę wywaru z rondla. Smaż przez 3-5 minut, aż mięso zbrązowieje, często je obracając i dolewając więcej wywaru, jeśli to konieczne. Do rondla z wywarem włóż połówki główek kapusty, makaron oraz pokrojone w plastry pieczarki. Gotuj 3 minuty na wolnym ogniu.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin