Błyskawiczna szarlotka mamy.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
32616872 UNPDF
Błyskawiczna szarlotka mamy
Składniki
Ciasto: 3,5 szklanki mąki, pół szklanki cukru, po pół kostki margaryny i smalcu, 3 żółtka,
2-3 łyżki śmietany. Nadzienie: 1,5 kg kwaśnych jabłek, 4 łyżki cukru, cynamon lub cukier
waniliowy
Sposób przyrządzania
Obrane i pokrojone jabłka (bez gniazd nasiennych) poddusić z cukrem, doprawić
cynamonem lub cukrem waniliowym. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozłożyć w
dużej blasze, posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Na wierzchu ułożyć
przygotowane jabłka. Piec ok. 40 min w temperaturze 190ºC.
Plik z chomika:
archiwistka
Inne pliki z tego folderu:
Placek z jabłkami i bakaliami.pdf
(64 KB)
Jabłecznik z orzechami.pdf
(64 KB)
Jabłecznik Elżbiety.pdf
(63 KB)
Błyskawiczna szarlotka mamy.pdf
(43 KB)
Strudel jabłkowy.doc
(165 KB)
Inne foldery tego chomika:
ciasta z owocami
Rolady
Tarty
W-ZETKA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin