ancyk.txt

(1 KB) Pobierz
Sk�adniki
dla 6 os�b

jajka, 6
cukier, 1szkl.
m�ka, 3/4szkl.
proszek do pieczenia, 1 �y�eczka
kakao, 2-3 �y�eczki
�mietana do ubijania �ACIATA 30%, 2 kartoniki
galaretka pomara�czowa, 2 opak.
czekolada, 2 tabliczki
�elatyna, 1 opakowanie
cappuccino orzechowe, 6-7 �y�ek
cukier waniliowy, 1 opak.
cukier puder, 3-5 �y�eczek
margaryna, 1 �y�ka
brzoskwinie, 1 puszka
woda, -


Opis przygotowania
czas przygotowania: do 90 min

1. Biszkopt; z 6 jaj, cukru, m�ki, proszku do pieczenia i kakao upiec ciemny biszkopt..

2. 2 galaretki pomara�czowe rozpu�� w 1l wody niech t�eje.. i przy okazji pokr�j drobno brzoskwinie z puszki.. (w kosteczk�)

3. W 1/3 szk. wrz�tku rozpu�� ok. 5-6 �y�eczek �elatyny a w drugiej szk. rozpu�� we wrz�tku 5-7�y�eczek cappuccino, nast�pnie po��cz rozpuszczone cappuccino z �elatyn�, mieszaj energicznie czekaj�c, a� roztw�r osi�gnie temp. pokojow�.. W mi�dzyczasie ubij 1 kartonik �mietany i po��cz z roztworem cappuccino..

4. Tak wi�c na biszkopt nanie� mas� cappuccino i w�� do lod�wki, by st�a�o..

5. Gdy tak si� stanie (trwa to dos�ownie chwil�, bo �elatyna ma to do siebie �e szybko pracuje), zmieszaj t꿹c� galaretk� z brzoskwiniami i rozprowad� na mas� cappuccino.. W�� z powrotem do lod�wki..

6. Nast�pnie ubij drugi kartonik �mietany z cukrem waniliowym, cukier pudrem na ko�cu dodaj�c 5-6 �y�eczek �elatyny rozpuszczonej w 1/3 szk. wrz�tku (pami�taj�c by roztw�r by� letni) i troch� startych wi�rek z czekolady, mas� rozprowad� po cie�cie i w�� z powrotem do lod�wki..

7. W rondelku rozpu�� pozosta�� czekolad� z 1 �y�k� margaryny robi�c to tak, by nie dopu�ci� do zagotowania polewy.. Gdy czekolada si� rozpu�ci zdejmij j� z ognia i dodaj 2-3 �y�eczki �elatyny rozpuszczonej w 1/3 szk. wody, polew� wymieszaj czekaj�c a� przestygnie i letni� rozprowad� po wierzchu ciasta. Ciasto w�� do lod�wki na par� godzin, by nieco si� przy-le�a�o i w�ala! Gotowe;)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin