MenuPl2013.pdf

(353 KB) Pobierz
P
R
Z
Y
S
T
A
W
K
I
D
A
N
I
A
G Ł Ł
Ó
W
N
E
Pieczony mus z wątróbek
typu Bresse
z kremowym sosem z pieczonych
pomidorów
16zł
Terrine z ogona wołowego
remoulade z selera i marchwi
16 zł
Kremowy omlet ze smardzami
jus de roti
22 zł
Ślimaki po burgundzku
jajko w koszulce, sos winny, szpinak,
pieczarki
16 zł
Tarta z karmelizowaną cebulą
mesclun, pasta z oliwek
1/4 21 zł 1/8 12 zł
Glazurowany boczek
i żeberko
purée jabłkowe i szalotki
16 zł
Śledź marynowany w kamionce
warzywa, ziemniak pieczony w folii
16 zł
Gravlax maison
łosoś marynowany, ciasto francuskie,
crème fraîche i mesclun
21 zł
Rybna choucroûte
talerz rybny z kapustą na rieslingu
33 zł
Vol-au-vent z ogonami krewetek
grasica, sos ze skorupiaków
32 zł
Galantyna z ośmiornicy
ragoût ze skorupiaków i fasolek
41 zł
Pstrąg typu Grenobloise
kalafior, ziemniaki brunoise, kapary,
cytryna, mini grzanki
29 zł
Bavette z tłuczonym pieprzem
smażony stek z wołowiny mostkowej,
prażona cebula, frytki, masło ziołowe
34 zł
Duszony policzek cielęcy
lub wołowy
purée ziemniaczane,
smażone pieczarki à la minute
35 zł
Kaszanka Parmentier
zapiekana pod purée ziemniaczanym
kaszanka z jabłkami i śliwką
28 zł
Pierś i podudzie kurczaka
duszone w śmietanie
na sposób lyoński, zapiekany makaron
29 zł
Kacze udko confit
gratin ziemniaczane, sos béarnaise,
kapusta savoy
34 zł
Gicz jagnięca pieczona
z rozmarynem
ziemniaki pieczone, ananas
smażony z pieprzem
38 zł
Zraz z flaków jagnięcych
z warzywami i tymiankiem
26 zł
Gotowany ozorek cielęcy
w kremowym sosie z pieczonego
czosnku, warzywa pot-au-feu
32 zł
Menu przygotował Szef Kuchni
Rafał Targosz
Z
U
P
Y
Potage Parisien
paryska zupa ziemniaczano-porowa
8 zł
Kremowa zupa z małży
z szafranem i fenkułem
11 zł
Consommé
imbirowo-kolendrowe
skrzydełka faszerowane
9 zł
M
U
L
E
(
3
5
0
g
)
Mule à la marinière
23 zł
Mule w kremie
winno-szafranowym
25 zł
T
R
Z
Y Ś Ś
W
I
N
K
I
Luzowane ratki wieprzowe
panierowane
jabłka karmelizowane i figa
19 zł
Białe kiełbaski
potrawka z soczewicy, sos Dijon
19 zł
Civet z golonek
pieczone ziemniaki i boczek
19 zł
S
A Ł Ł
A
T
Y
I
W
A
R
Z
Y
W
A
Kozi ser na tostach
z bukietem sałat
orzechowy vinaigrette
21 zł
Pory blanszowane
vinaigrette, ser Roquefort, orzechy
włoskie
15 zł
Sałata z marynowanymi
warzywami
cytrynowy dressing i grzanki
18 zł
Tradycyjna sałatka lyońska
bukiet sałat, smażony boczek, jajko
w koszulce, grzanki czosnkowe
19 zł
L
E
T
R
O
U
N
O
R
M
A
N
D
Calvados i gałka sorbetu
jabłkowego
na pobudzenie kubków smakowych
9 zł
D
O
D
A
T
K
I
O
koszyk pieczywa pieczonego
w ZaKładce 5 zł
P
I
E
C
Z
Y
W
Frytki 7 zł
Ciepłe warzywa sezonowe
z masłem 9 zł
Sałata zielona, vinaigrette 7 zł
Szpinak z masłem 9 zł
S
E
R
Y
Wybór serów francuskich
i polskich serów zagrodowych
asortyment zmienny
4 gat. 19 zł 7 gat. 28 zł
I
zobacz na tablicy lub zapytaj
kelnera
K
A
N
A
P
K
I
I
P
R
Z
E
K
Ą
S
K
www.zakladka.krakow.pl ul.Józefińska 2, Kraków
www.facebook.com/zakladka.bistro Serwis nie jest wliczony w cenę tel. (12) 442 7 442
1034920168.001.png 1034920168.002.png 1034920168.003.png 1034920168.004.png
 
D
E
S
E
R
Y
A
L
K
O
H
O
L
E
(
4
c
l
)
S
Z
Y
B
K
I
E
P
R
Z
E
K
Ą
S
K
I
D
O
W
I
N
A
I
N
I
E
T
Y
L
K
O
Gâteauàl’orange
ciasto pomarańczowe
17zł
Moja ulubiona tarta tatin
15zł
Gruszki w czerwonym winie
sorbet porzeczkowy
14zł
Ekler Maison
ciepły sos czekoladowy
12zł
Crêpes Suzette
(nie flambirowane)
10zł
Pastis
19zł
Campari Bitter
11zł
Tapenaded’olivesnoires
3zł
Papryka marynowana
4zł
Tost FoieMaisonZaKładka
2,50zł
Assiette de Charcuterie
talerz wędlin serwowany z piklami,
musztardą Dijon i bagietką
25zł
Martini
(8cl)
12zł
Wyborowa
5zł
Stock Prestige
6zł
Krupnik
6zł
ŻołądkowaGorzka
6zł
Żubrówka
6zł
Wiśniówka
6zł
Ballantines
12zł
B
A
G
I
E
T
K
I
Glenfiddich 12 Y.O.
19zł
Grillowane warzywa, tapenada
(veg)
11zł
Camembert, szynka, korniszon
13zł
Ser kozi, suszony pomidor,
rukola
14zł
Rillettes z królika, tymianek,
korniszon, kapary, musztarda
Dijon
15zł
Łosośprzeznasmarynowany,
majonez,świeżyogórek,sałata
16zł
Bagietki polecamy z frytkami
iminisałatką
(docenybagietkidolicz10zł)
Jameson
14zł
Jim Beam
14zł
M
I
N
I
K
L
A
S
Y
K
I
Tequila Silver
Crème brûlée
5zł
Crème caramel
5zł
Mus czekoladowy
5zł
11zł
Tequila Gold
11zł
GinSeagram’s
10zł
Rum Capitan Morgan
11zł
Amaretto
8zł
Limoncello
10zł
N
A
P
O
J
E
G
O
R
Ą
C
E
Bailay’s
14zł
Kawy FILICORI
Espresso
Calvados V.S.O.P. 19zł
Grappa 13zł
Camus V.S. 15zł
Hennessy Fine de Cognac 19zł
5zł
Podwójne espresso
9zł
Kawa czarna
5zł
Kawa z mlekiem
7zł
Cappucino
8zł
N
A
P
O
J
E
Z
I
M
N
E
Latte
8zł
Gorącaczekolada
9zł
Cisowianka Perlage
(0,3l) 5zł
Herbaty sypane NEWBY
czarne
P
I
W
O
B
E
C
Z
K
O
W
E
(0,7l) 9zł
5zł
Ceylon
Indian Breakfast
Earl Grey
Black Tropical
mikrobrowar MIŁOSŁAW
(0,3l) 5 zł
(0,5l) 7zł
Perrier
(0,3l) 9zł
Pepsi (0,2l) 6zł
Pepsi Light (0,2l) 6zł
7 Up (0,2l) 6zł
Mirinda (0,2l) 6zł
Tonic (0,2l) 6zł
Sok pomidorowy (0,2l) 6zł
Sezonowodostępnerównież
piwa butelkowe - zobacz na
tablicy lub zapytaj kelnera
zielone
5zł
Longjing
Gunpowder
Oriental Sencha
W
I
N
A
D
O
M
U
Jasmine Blossom
Białe- Czerwone
Herbatamrożona
8zł
pół-fermentowane
5zł
Soki i nektary owocowe
(0,1l)
5zł
Fujian Oolong
(0,5l)
21zł
(0,2l) 5zł
owocoweiziołowe
7zł
(1,0l)
37zł
(1,ol)
14zł
Mango & Strawberry
pomarańczowy
grejpfrutowy
z czarnej porzeczki
jabłkowy
Rosehip & Hibiscus
Codziennienowewinadostępne
na kieliszki – zobacz na tablicy
lub zapytaj kelnera
Ginger & Lemon
Peppermint
Rooibos Orange
www.zakladka.krakow.pl ul.Józefińska 2, Kraków
www.facebook.com/zakladka.bistro Serwis nie jest wliczony w cenę tel. (12) 442 7 442
Zgłoś jeśli naruszono regulamin