Salsa verde.doc

(21 KB) Pobierz
Salsa verde

Salsa verde

- To jeszcze jedna propozycja salsy. Tym razem na zielono. Fajnie prezentuje się na stole obok czerwonej salsy meksykańskiej.

Jak to zrobić?
Papryki połóż na ogniu, żeby opalić im skórkę. Kiedy skórka się zwęgli, oskrob ją nożem. Usuń nasiona. Pokrój paprykę bardzo drobno. Posiekaj cebulę, czosnek, pomidory i kolendrę. Chilli przekrój wzdłuż na pół i usuń nasiona. Posiekaj. Zmieszaj wszystko w miseczce, dodaj sok i olej. Posól i posyp pieprzem. Wymieszaj dokładnie.

Produkty potrzebne do przepisu

·         1/2 cebuli

·         kilka łodyżek kolendry

·         2 łyżki oleju słonecznikowego

·         2 duże papryki zielone

·         1 puszka pomidorów pelati

·         1/2 szklanki soku jabłkowego

·         sól i pieprz do smaku

·         1 ząbek czosnku

·         2 zielone papryczki chilli (najlepiej green bird eye)

 



 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin