Kielich kawowo-czekoladowo-ajerkoniakowy.doc

(49 KB) Pobierz
Kielich kawowo-czekoladowo - ajerkoniakowy

Kielich kawowo-czekoladowo - ajerkoniakowy


3/4 szklanki mocnego naparu kawy,

3/4 szklanki ajerkoniaku,

tabliczka gorzkiej czekolady,

3 łyżki żelatyny,

3 jajka,

3 kubki śmietanki 30%,

100g orzechów włoskich
 

 

 

Kawę osłodzić, odcedzić i dobrze wymieszać z łyżką żelatyny i jednym żółtkiem. Drugą łyżkę żelatyny rozpuścić i dodać do ajerkoniaku. Rozpuszczoną czekoladę wymieszać z dwoma żółtkami i trzecią łyżką żelatyny. Białka i śmietanę ubić osobno i w równych częściach dodać do gęstniejących kremów z kawy, czekolady i ajerkoniaku. Wyłożyć do pucharków przesypując grubo siekanymi orzechami włoskimi

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin